Archiefinrichting

Archiefinrichting en de inrichting van opslagruimtes is een echt specialisme. Magista, een onderdeel van  Van Keulen Interieurbouw, is gespecialiseerd in archiefinrichting: de productie en montage van ruimtebesparende, economisch effectieve opslagmiddelen. Magista verzorgt archiefinrichting en depots  voor onder meer overheid, musea, bibliotheken, kantoren, gemeentehuizen, ziekenhuizen, en industriële ondernemingen.

De eisen die aan depot- of archiefinrichting worden gesteld, verschillen sterk per opdrachtgever. Zo leveren wij uiteraard opslagsystemen voor standaard archiefdozen maar ook speciale systemen voor museumdepots, bijvoorbeeld voor de opslag van schilderijen, foto’s of prenten. Voor ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen bouwen wij overzichtelijke opslagsystemen voor behandeling en verzorging, waarin ziekenhuismedewerkers snel en veilig medische artikelen kunnen opslaan en opzoeken. Voor bibliotheken, archieven en kantoren leveren wij vaste en verrijdbare systemen, die bijzonder ruimtebesparend en eenvoudig toegankelijk zijn.

Archiefinrichting op maat

Elk archief is uniek. De beste oplossing is weer anders en hangt af van bijvoorbeeld de beschikbare ruimte, de heersende omgevingsfactoren en de eigenschappen van het materiaal dat moet worden opgeslagen. Magista biedt een archiefoplossing voor elke denkbare situatie.

Wij leveren kant-en-klare systemen, maar ook complete maatwerkoplossingen. Dankzij onze moderne productiefaciliteiten kunnen wij altijd de beste oplossing voor uw opslagvraagstuk leveren. Daarbij hebt u een grote keuze in materialen, vormgeving, bediening en kleurgebruik.

Het voordeel van Magista

De inrichting van een archief vraagt om een gedegen aanpak die rekening houdt met alle relevante factoren, zoals bijvoorbeeld de normen van de archiefwet.

Zoekt u de optimale oplossing voor uw archief? Dan volstaat een kant-en-klaar systeem lang niet altijd. Door kant-en-klare systemen te combineren met maatwerk van topkwaliteit kunnen wij u altijd de meest efficiënte oplossing bieden. Wat is er nodig voor de opslag van een archiefdoos, een boek of ander object? Magista biedt een passend antwoord.

Dat is het voordeel van Magista: maatwerk is bij ons standaard.

Wilt u meer weten over archiefinrichting door Magista? Onze experts bespreken graag de specifieke eisen en wensen voor uw eigen archief of depot met u. Neem nu contact op of ga naar Magista voor meer informatie.

Neem contact op

Heeft u ook een uitdagend project? Neem dan contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.