KimVenhorst-3-profile-aspect-ratio-48-48Advies aanvragen

Geschiedenis

De geschiedenis van Van Keulen Interieurbouw is een verhaal van voortdurende groei. Het begon bescheiden. In 1944 startte timmerman en meubelmaker Lammert van Keulen zijn eigen onderneming: Van Keulen’s Houtindustrie. Lammert fabriceerde eerst stelen voor hamers en bijlen, maar na de aanschaf van een stokkenfrees volgde al snel de productie van kinderboxen.

Van winkelbetimmering tot interieurbouw

Nadat Van Keulen een aantal winkels had betimmerd, werd het bedrijf begin jaren ’50 benaderd door Schuitema, eigenaar van de Centra-supermarkten, om een kruidenierswinkel te betimmeren. Deze succesvolle klus was het begin van een lange zakelijke relatie met Schuitema. Schuitema opende overal in Nederland zelfbedieningswinkels en Van Keulen verzorgde daarvan de inrichting. De opkomst van supermarkten in de jaren ’60 zorgde voor een extra groeispurt.

1963: Oprichter Lammert van Keulen (links) in de fabriek aan de Groen van Prinstererstraat

1963: Oprichter Lammert van Keulen (links) in de fabriek aan de Groen van Prinstererstraat

Verbreding en verdieping

De activiteiten van Van Keulen bleven zich uitbreiden in het volgende decennium. Behalve winkelinterieurs werden er stacaravans gebouwd en ingericht door Van Keulen Mobielbouw. Een andere tak, Van Keulen Kooien, produceert oerdegelijke vogelkooien.

In 1980 vond de eerste overname plaats. Van Keulen Interieurbouw nam het bedrijf BEKA Winkelinterieurs over en koos voor decentralisatie om alle landelijk opererende klanten te kunnen bedienen. Na een korte terugval en reorganisatie tijdens de crisis begin jaren ’80 kon Van Keulen Interieurbouw al snel weer positieve resultaten boeken. De tweede helft van de jaren ’80 was een periode van groot succes en explosieve groei.

De uitbreiding van de activiteiten was ook goed zichtbaar aan het fabrieksterrein van Van Keulen Interieurbouw in Nijverdal, dat groter en groter werd. Naast houtbewerking behoorden nu ook metaalconstructie, metaalplaatbewerking en poedercoaten tot de faciliteiten.

Van Keulen Interieurbouw: klaar voor de toekomst

Meer overnames volgden in de latere jaren: SBM Winkelinrichting in Groningen, Wittenboer Interieurbouw in Helmond, VIDRA Metaalproducten, Stenfert Interieur en Design en Magista Storage Systems. Op deze manier verkreeg Van Keulen Interieurbouw ook toegang tot andere marktsegmenten, zoals bibliotheekinrichting, metaaldraadproducten, opslagsystemen en Doe-het-zelfwinkels.

Inmiddels is Van Keulen Interieurbouw een toonaangevende speler in de Nederlandse en Europese interieurbouw. Maar we zijn onze wortels niet vergeten. Van Keulen Interieurbouw is nog steeds een familiebedrijf. Een gezonde en flexibele onderneming, met zorg en betrokkenheid voor klanten, medewerkers en toeleveranciers als solide pijlers van de bedrijfsfilosofie.

Met de modernste productiefaciliteiten, kwalitatief hoogwaardige producten en maatwerkoplossingen in alle soorten en maten is Van Keulen Interieurbouw helemaal klaar voor de toekomst!

Wij maken uw wensen tot in detail waar!

Heeft u ook een uitdagend project? Neem dan contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.