KimVenhorst-3-profile-aspect-ratio-48-48Advies aanvragen

Bibliotheek & Cultuur

De functie van de bibliotheek in de maatschappij is veranderd. Dit vraagt dan ook om een andere bibliotheekinrichting. Het is nog altijd een plek waar je boeken, muziek en films kunt lenen, maar de moderne bibliotheek is veel meer dan dat. Het is een ontmoetingsplaats, waar ruimte is voor lezingen, exposities en workshops.

Steeds meer bibliotheken stappen over op een retailconcept. Deze bibliotheken laten zich inspireren door voorbeelden uit de retailsector. Hun doel is om hun bezoekers te verrassen, te verleiden en te inspireren. Zij kiezen voor een indeling van de ruimte in thematische clusters en een modernere manier van presenteren. Boeken worden ‘frontaal’ gepresenteerd: de cover en de titel zijn direct in beeld. De thematische clusters zijn gecentreerd rond aantrekkelijke, gemakkelijk toegankelijke presentatietafels en displays met boeken. Belangrijke elementen in het retailconcept zijn sfeer en herkenbaarheid. De indeling, verlichting en het kleurgebruik in de bibliotheekruimte spelen hierbij een grote rol.

De veranderende rol van de bibliotheek vraagt om een flexibele en veelzijdige bibliotheekinrichting. Bieb Systemen, onderdeel van Van Keulen Interieurbouw, heeft de kennis en de expertise om aan die vraag te voldoen.

Bibliotheekinrichting op maat

Wij leveren alle benodigde elementen voor uw bibliotheekinrichting. Van bibliotheekrekken en boekenkasten tot inname- en uitleenmeubels, multimedia en kindermeubilair. Bij Bieb Systemen hebt u een enorme keuze. Dankzij onze moderne productiefaciliteiten kunnen wij vrijwel alles op maat voor u bouwen, in alle mogelijke materialen. Uiteraard kunt u ook kiezen uit een groot aantal ‘off-the-shelf’ producten.

Ervaren, deskundig, flexibel

Als u kiest voor Bieb Systemen , kiest u voor meer dan een halve eeuw ervaring en kennis. Hierdoor kunnen wij u deskundig advies geven over de beste oplossing voor uw bibliotheekinrichting. Bovendien zijn wij gewend om nauw samen te werken met architecten, ontwerpbureaus  en aannemers.

Wij maken het u zo gemakkelijk mogelijk. Als u dat wilt, coördineren wij de volledige inrichting of herinrichting van uw bibliotheek. Hebt u zelf al een projectorganisatie ingericht? Dan zorgen wij ervoor dat onze dienstverlening en producten naadloos aansluiten op de behoeften en randvoorwaarden van uw project.

Referenties Bibliotheekinrichting

Bezoek de website van Bieb Systemen voor onze referenties Bibliotheekinrichting.

Neem contact op

Heeft u ook een uitdagend project? Neem dan contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.