KimVenhorst-3-profile-aspect-ratio-48-48Advies aanvragen

Musea & Archieven

Magista, onderdeel van Van Keulen Interieurbouw, is gespecialiseerd in de inrichting van musea, depots en archieven. Magista biedt u de expertise en de ervaring die u nodig hebt en realiseert oplossingen voor opdrachtgevers in landen binnen en buiten Europa. Van speciale opbergsystemen in de depots voor natte collecties tot stofvrije depotkasten en hangende of vlak liggende textielcollecties.

Museuminrichting gericht op uw bezoekers

Een goede museuminrichting levert een cruciale bijdrage aan de beleving van uw bezoekers. Wij denken graag met u mee over de beste manieren om uw bezoekers een inspirerende museumervaring te bieden. Magista is gewend om mee te draaien in grote inrichtingsprojecten. Projectleiding vanuit Magista is bij ons een vanzelfsprekendheid.

Wij produceren alles op maat. Dankzij de modernste productiefaciliteiten zijn wij in staat om vrijwel alle materialen te verwerken: hout, glas, kunststof, metaal, plaat- en draadmaterialen. Ook op het gebied van kleurstelling en vormgeving zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Wat uw ontwerpers bedenken, kunnen wij maken. Uitgangspunt is altijd de beste oplossing voor het betreffende object.

Oftewel: passieve conservering op hoog en efficiënt niveau.

Archiefinrichting op maat

De eisen die aan depot- of archiefinrichting worden gesteld, verschillen sterk per opdrachtgever. Zo leveren wij uiteraard opslagsystemen voor standaard archiefdozen maar ook speciale systemen voor museumdepots, bijvoorbeeld voor de opslag van schilderijen, foto’s of prenten. Voor ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen bouwen wij overzichtelijke opslagsystemen voor behandeling en verzorging, waarin ziekenhuismedewerkers snel en veilig medische artikelen kunnen opslaan en opzoeken. Voor bibliotheken, archieven en kantoren leveren wij vaste en verrijdbare systemen, die bijzonder ruimtebesparend en eenvoudig toegankelijk zijn.

Elk archief is uniek. De beste oplossing is weer anders en hangt af van bijvoorbeeld de beschikbare ruimte, de heersende omgevingsfactoren en de eigenschappen van het materiaal dat moet worden opgeslagen. Magista biedt een archiefoplossing voor elke denkbare situatie.

Wij leveren kant-en-klare systemen, maar ook complete maatwerkoplossingen. Dankzij onze moderne productiefaciliteiten kunnen wij altijd de beste oplossing voor uw opslagvraagstuk leveren. Daarbij hebt u een grote keuze in materialen, vormgeving, bediening en kleurgebruik.

Zoekt u de optimale oplossing voor uw archief? Dan volstaat een kant-en-klaar systeem lang niet altijd. Door kant-en-klare systemen te combineren met maatwerk van topkwaliteit kunnen wij u altijd de meest efficiënte oplossing bieden. Wat is er nodig voor de opslag van een archiefdoos, een boek of ander object? Magista biedt een passend antwoord.

Alles onder een dak

Van Keulen Interieurbouw is de one-stop-shop voor de inrichting van uw museum. Van schilderijrek tot receptiebalie, van displaytafel tot koffiecorner. Dankzij onze jarenlange ervaring met de inrichting van musea, bibliotheken, horecagelegenheden en kantoren, komt u bij Van Keulen Interieurbouw nooit voor verrassingen te staan. Afspraak is afspraak. Wij leveren op tijd en conform specificaties.

Wij helpen u graag om uw bezoekers een optimale museumervaring te bezorgen. Wilt u meer weten over museuminrichting van Magista binnen Van Keulen Interieurbouw? Neem dan nu contact op met een van onze adviseurs. Zij vertellen u graag alles over de mogelijkheden.

Neem contact op

Heeft u ook een uitdagend project? Neem dan contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.