KimVenhorst-3-profile-aspect-ratio-48-48Advies aanvragen
5 maart 2021

Jumbo Foodmarkt Goor

Woensdag 3 maart werd de meest duurzame supermarkt van de Benelux geopend. De diverse duurzaamheidsaspecten van de nieuwe Jumbo in Goor zorgen voor een totale BREEAM-ontwerpscore van 90,79%, wat de hoogste classificatie ‘Outstanding’ betekent. BREEAM is een wereldwijde veelgebruikte beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie op verschillende onderdelen van gebouwen objectief te bepalen.

Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht in de samenleving. Verantwoorde omgang met grondstoffen en energie is niet alleen een financieel, maar ook een moreel belang. Dit besef is beslist niet nieuw binnen Van Keulen Interieurbouw. Al in het vorige millennium is Van Keulen gestart met maatregelen die positief bijdragen aan het milieu. Daarom zijn wij ook trots dat Van Keulen heeft mogen bijdragen aan het geweldige eindresultaat.

Circulariteit 

Door middel van duurzame productie heeft Van Keulen kunnen bijdragen aan het circulaire systeem. Binnen de productiefaciliteiten is er op meerdere manieren rekening gehouden met duurzaamheid en hergebruik.

Bij de productieactiviteiten wordt het afval gescheiden aan de bron. Hout, metaal, papier en plastic worden gesorteerd, en ter recycling aangeboden. Verder zorgen reiniging, koeling en spoeling met regenwater voor circulair hergebruik. Tot slot kan het afval van het gebruikte hout, die het kenmerk schoon dragen, hergebruikt worden als brandstof.

De kracht van de realisatie van deze circulaire winkel is toe te schrijven aan de samenwerking met onze partners.

Specialisatie en ontwerpen

  • La Place restaurant
  • Inpandige Etos en Gall & Gall
  • Unieke bierafdeling met werkende distributielijn
  • Inloopbare koelvitrines
  • Design met eikenhout
  • Digitaal informerende winkelwagens

Meer weten over dit artikel? Neem dan contact op.