NS OV Servicewinkel

Branche Projecten
Plaats Amsterdam
Klant NS

Amsterdam Centraal Station heeft een nieuwe hoofdingang aan de kant van het IJ. Via deze ingang komt de reiziger in de IJ-hal, waar Van Keulen Interieurbouw voor de Nederlandse Spoorwegen de OV Servicewinkel mocht inrichten. Hier krijgen reizigers advies over reizen en aanvullende diensten – niet alleen van de NS, maar van alle OV-aanbieders in de stad. Martine van Gerven, projectmanager serviceformule bij de NS, vertelt over het concept.

Ontzorgen van deur tot deur

“De moderne reiziger kan met internet en apps al heel veel zelf regelen. Met de OV Servicewinkel spelen we daar op in door service op een hoger niveau te bieden. We willen de reiziger ontzorgen van deur tot deur en antwoord geven op alle OV-vragen. Of het nu gaat om de bus, de metro of de trein. We wonen in de OV Servicewinkel samen met de andere OV-aanbieders van Amsterdam. Het is dus meer dan de informatiebalies die we eerder hadden. We verkopen nog steeds kaartjes, maar de service is breder. Als een klant binnenkomt, wordt deze proactief benaderd door een van de medewerkers. Samen met de klant gaat de medewerker op zoek naar het beste advies.

“De samenwerking is erg goed bevallen. Van Keulen Interieurbouw zegt waar het op staat en doet wat er is afgesproken. No-nonsense.“

Martine van Gerven, projectmanager serviceformule NS

Open en toegankelijk

Deze formule vraagt om een andere, open inrichting van de winkel en een andere manier van werken. De balies zijn van alle kanten toegankelijk. Er is geen glas tussen klant en medewerker. Klanten kunnen zelf zaken regelen op de interactieve schermen – of dat samen met de medewerker doen, die daar uitgebreid de tijd voor neemt.

Van Keulen Interieurbouw: no-nonsense

We hebben bij verschillende partijen een offerte aangevraagd. Van Keulen Interieurbouw kwam als beste uit de bus qua kosten en planning. De samenwerking is erg goed bevallen. Van Keulen Interieurbouw zegt waar het op staat en doet wat er is afgesproken. No-nonsense. Als er nog puntjes op de i moeten worden gezet, doen ze niet moeilijk. En ze kwamen met uitstekende verbeterpunten. Het eindresultaat is prachtig geworden. We zien dat de klanttevredenheid omhoog schiet. En dat is natuurlijk waar we het uiteindelijk voor doen.”

Bekijk ook andere referenties in deze branche

Bekijk alle referenties

Heeft u ook een uitdagend project? Neem dan contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.