Duurzaamheid

Ons familiebedrijf zet zich al vele jaren in voor een duurzamere en circulaire interieurbouw sector. Naast het actief verduurzamen van onze eigen producten en processen, willen wij bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen van onze klanten. Wij produceren alles in Nederland, kopen zoveel mogelijk lokaal in en dragen vanaf de ontwerpfase tot aan de levering van onze producten bij aan de circulaire economie.

Bijdragen aan de Circulaire Economie

Bij Van Keulen Interieurbouw dragen wij, door middel van onze producten en services, actief bij aan de transitie naar de circulaire economie. Concreet betekent dat voor ons het volgende:

Ontwerp

Vanaf de ontwerpfase van onze producten maken we gebruik van het R-ladder model. De R-ladder geeft de mate van circulariteit aan. De R-ladder heeft 7 tredes die verschillende strategieën van circulariteit weergeven. Strategieën hoger op de ladder, besparen meer grondstoffen. Allereerst kijken we bij een aanvraag of de huidige materialen van de klant kunnen worden hergebruikt. Daarnaast kunnen wij op verzoek en in samenwerking met klanten volledig modulaire producten ontwerpen en produceren.

Materiaal gebruik

Wij maken gebruik van gerecycled hout, staal en kunststof. Van onze producten kunnen wij een  materiaal paspoort in kaart brengen en leveren aan onze klanten. Wij minimaliseren het gebruik van virgin grondstoffen.

Hergebruik – Het Meubel Hotel

Ons doel is om onze producten en materialen zo hoog mogelijk in waarde te houden. Producten die retour komen van onze klanten, komen binnen in ons Meubel Hotel. Hier worden ze beoordeeld en wordt bepaald op welke wijze de materialen opnieuw ingezet kunnen worden. Wat overblijft, wordt met zorg gedemonteerd, verzameld in onze inpandige milieustraat en  gerecycled.

Recycling

De reststroom wordt in ons bedrijf aan de basis gescheiden. Op elke afdeling staan afvalbakken voor papier, plastic, hout en metaal. De metalen ondergaan nog een tweede sortering, waarbij er onderscheid wordt gemaakt in gecoate en ongecoate metalen. De verschillende metalen, zoals staal, roestvrij staal en aluminium, worden separaat ingezameld. De bakken worden vervolgens geleegd in onze inpandige milieustraat, vanuit waar de materialen een tweede leven tegemoet gaan.

Circulair watersysteem

We reinigen, koelen en spoelen we met regenwater. Onder ons logistiek centrum is een bassin met een inhoud van 1 miljoen liter (1.000 m3). Hierin wordt het regenwater van het enorme dak (10.000 m2) opgevangen waardoor onze ontvettingsinstallaties niet meer op leidingwater hoeven te draaien. Dit water wordt ook gebruikt voor het spoelen van de toiletten in het hoofdgebouw.

Terugdringen van C02 uitstoot

Het is ons doel om in 2050 ‘net-zero’ te opereren. Naast dat wij onze eigen CO2 footprint
(scope 1 & 2) in kaart hebben gebracht en deze voortdurend reduceren, kunnen wij ook van al onze producten de volledige CO2 footprint in kaart brengen en leveren aan onze klanten. Op deze manier werken we samen met de gehele keten om de internationale doelstellingen van het Parijs Akkoord te behalen.

Duurzame verwarming

Wij hebben speciaal voor onze panden stadsverwarming laten aanleggen. Dit betekent dat we onze restwarmte direct inzetten voor het verwarmen van ons leidingwater. Dit wordt gebruikt voor de verwarming van 4 panden en het water voor twee ontvettingsbaden van de poedercoat-installaties.

Zonne-energie

Op de daken van onze panden liggen in totaal 6300 zonnepanelen, waarmee we een groot deel van onze behoefte zelf opwekken.

Lokaal

Van Keulen Interieurbouw werkt zoveel mogelijk samen met lokale partijen. Dit kan in de omgeving van onze eigen locaties zijn, of juist rondom de locaties van de projecten die we bouwen. Door deze samenwerkingen minimaliseren we de transportbewegingen.

Productie

Van Keulen Interieurbouw investeert voortdurend in duurzamere machines. Bij vervanging van machines en gereedschappen zoeken we altijd naar de energiezuinigste oplossing.
We hebben de afgelopen jaren onze plaat en buislasers vervangen voor fiber lasers.  Onze grootste kantbanken zijn van de nieuwste generatie (geen draaiende pompen meer) en is de paneelbuigmachine ingeruild voor een nieuwe, waarmee we het energieverbruik met 90% reduceren. Onze compressoren zijn vervangen door nieuwe, met permanent magneet motoren, warmte terugwinning en automatisering, waardoor het energieverbruik tot 35% lager ligt dan bij conventionele compressoren.

Heeft u ook een uitdagend project? Neem dan contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.