Munsterhuis Jaguar Landrover

Branche Showrooms
Plaats Hengelo
Klant Munsterhuis Sportcars

Munsterhuis Sportcars in Hengelo heeft een naam hoog te houden als dealer van de luxere automerken. Op de tweede verdieping van hun pand vindt de liefhebber van Ferrari en Maserati wat hij zoekt en op de begane grond kunnen bezoekers zich oriënteren op Land Rovers en Jaguars.

Waar het dealerschap van Jaguar al van vele jaren her dateert, is Land Rover daar recent aan toegevoegd. Toen de importeurs van beide merken de handen ineensloegen, werd een klein aantal dealers geselecteerd om daar de nieuwe gezamenlijke huisstijl te implementeren. Munsterhuis was er een van.

“Onze showroom is jullie showroom.“

Paul Evertzen, General Manager Munsterhuis Sportcars

Bouwkundige aanpassingen

“Het concept van de importeur is door een interieurarchitect uitgewerkt en toen begon de klus voor ons,” vertelt Munsterhuis’ General Manager Paul Evertzen. “Vanwege het feit dat we een bestaand pand hebben waar een nieuwe huisstijl in gevoegd moest worden. Dat bleek een kolfje naar de hand van onze vaste interieurbouwer Van Keulen. Zij waren bereid en in staat absoluut maatwerk te leveren en projectverantwoordelijkheid te nemen. Ze dachten perfect mee in de wensen van de fabrikant, en in die van onszelf. Ondanks het feit dat er nogal wat bouwkundige aanpassingen nodig waren. Wij wilden het complete project graag aan één partij uitbesteden zodat we niet zelf druk waren met de planning en de contacten met de verschillende leveranciers.”

Vanaf de eerste oriënterende bespreking tot de oplevering in de zomer van 2016 nam een goed jaar in beslag maar het leidde tot een resultaat waar we met zijn allen trots op zijn. “Dat Van Keulen de exclusieve klantenbalie in de nieuwe huisstijl helemaal zelf kon ontwikkelen en bouwen, wisten wij. Ze hadden tenslotte ook onze showroom voor Ferrari en Maserati een jaar eerder perfect opgeleverd. Echter het plafond boven de klantencorner bijvoorbeeld kon niet zonder meer in het pand worden geplaatst. Daarvoor moest een bouwkundige oplossing bedacht worden. En het 2,5 meter naar voren verplaatsen van een complete voorgevel is ook niet echt een standaardklus voor een interieurbouwer. Toch deden ze het, uiteraard met inzet van andere partijen, maar ze namen zelf de regie en de verantwoordelijkheid.”

Trots

In Twente is het niet zo gebruikelijk om jezelf op de borst te kloppen maar Paul Evertzen is net als het complete team van Munsterhuis Sportcars ondubbelzinnig trots op de nieuwe showroom. “We zijn een referentie voor andere dealers van Jaguar en Land Rover. Die komen bij ons ideeën opdoen. ‘Onze showroom is jullie showroom’ zeg ik altijd tegen Van Keulen en zo werkt het echt. De eerste offerteaanvragen voor andere dealers liggen inmiddels in Nijverdal.

Heeft u ook een uitdagend project? Neem dan contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.