Vinfast

Branche Showrooms
Plaats Meerdere locaties
Klant Vinfast

Vinfast showrooms: van topontwerp tot maakbaar product binnen een ingewikkelde internationale samenwerking.

Vinfast is een Vietnamees bedrijf dat zich toelegt op de productie en verkoop van elektrische auto’s. Het wereldberoemde Italiaanse auto-ontwerpbureau Pinifarina werd ingeschakeld om een showroomconcept te maken voor de Europese vestigingen van het Aziatische bedrijf. En toen was het aan Van Keulen Interieurontwerp om dit ontwerp van 3D visuals om te zetten in een maakbaar product en dat in no time te realiseren op absolute A-locaties in Berlijn, Frankfurt en Oberhausen en in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Smeltkroes van werkculturen

“Toen we aan de klus begonnen, realiseerden we ons nog niet goed wat de impact precies zou zijn,” vertelt projectleider Nico de Jong. “Om te beginnen hadden we te maken met een grote groep betrokkenen uit tal van landen en met verschillende opvattingen over afspraken maken en hoe die moeten worden nagekomen: Italianen, Vietnamezen, Duitsers, Hollanders, Tsjechen. In die taalkundige en culturele smeltkroes moesten we onder enorme tijdsdruk zes showrooms tegelijkertijd opleveren. Deadline: kerst 2022, want in januari ‘23 moesten de showrooms open.”

Modulaire productie als oplossing voor logistieke puzzel

“Het ontwerp was in juli al beschikbaar, maar nog in november moesten er wijzigingen worden aangebracht. Met een geplande timmerperiode van twee weken per showroom wordt het dan behoorlijk krap. Zeker als je bedenkt dat de locatie in Amsterdam bijvoorbeeld zich bevindt kort achter het Paleis op de Dam. Dan is aan- en afvoer van materiaal op zich al een ingewikkelde logistieke puzzel.” Het modulair produceren van de verschillende onderdelen op de verschillende locaties van Van Keulen bleek de sleutel tot een succesvolle operatie.

"De snelheid van montage is niet te geloven en vormt een illustratie van de organisatiekracht en het improvisatievermogen van Van Keulen Interieurbouw"

Projectleider

Absolute topkwaliteit

De exclusieve locaties en de prachtige ontwerpen maken van dit project een echt paradepaardje en met name de showroom in Rotterdam is een lust voor het oog geworden. Aan dat fraaie resultaat is de druk op de productie en montage niet af te zien. Dat die montage in Amsterdam uiteindelijk binnen vier dagen werd geklaard is eigenlijk niet te geloven en vormt een illustratie van de organisatiekracht en het improvisatievermogen van Van Keulen Interieurbouw. Terwijl aan kwaliteit en uitstraling ook onder de meest extreme omstandigheden geen enkele concessie is gedaan.

Heeft u ook een uitdagend project? Neem dan contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.