Foodmarkt Amsterdam

Branche Supermarkten
Plaats Amsterdam
Klant Jumbo

Een bijzonder concept op een bijzondere locatie. Dat kun je de door Jumbo geopende Foodmarkt in Amsterdam Noord wel noemen. De winkel is gevestigd in de oude scheepsmotorenfabriek van Stork aan het IJ. Het gebouw dateert uit 1920 en Jumbo heeft veel van de oorspronkelijke details behouden, zoals de lieren en de gietijzeren ramen. In dit antieke, karakteristieke pand treft de bezoeker een gloednieuw winkelconcept aan. We spreken met Herman Beldman, manager Bouw en Winkelinrichting nieuwe concepten bij Jumbo. Hij vertelt over het winkelconcept en de door Van Keulen Interieurbouw gerealiseerde inrichting.

Eat it, Make it or Take it

“In de Foodmarkt vind je het Foodmarkt Café. Hier kun je genieten van producten die je zelf uitzoekt in een van de keukens in de winkel. Er is heel veel keus, zoals de sushikeuken, de Aziatische keuken en de Hollandse keuken. Bij de vleesafdeling kun je spareribs krijgen, of vlees voor op de gril. En je kunt het eten in het café, tegen een heel voordelige prijs. Het mooie is dat je al die producten ook kant-en-klaar kunt krijgen en thuis in de oven of magnetron kan klaarmaken. Of je kiest voor de verse ingrediënten, die afgepast klaarliggen, en je maakt het helemaal zelf. En dat is ons concept: Eat it, Make it or Take it.”

“Onze bezoekers geven aan dat ze de winkelruimte erg prettig vinden. Kortom, de Foodmarkt in Amsterdam Noord is een groot succes, mede dankzij Van Keulen Interieurbouw.“

Herman Beldman, manager Bouw en Winkelinrichting Jumbo

De juiste locatie voor dit winkelconcept

“De Foodmarkt biedt een unieke en veelzijdige winkelervaring, maar is toch laagdrempelig en voordelig. We hebben bewust gekozen voor deze locatie in Amsterdam Noord. De wijk is volop in ontwikkeling. Het gebouw heeft veel sfeer en is goed bereikbaar, zowel met de auto als op de fiets. Parkeren is hier geen probleem. Binnenkort komt er een nieuw pontveer tussen het Motorkanaal hier voor de deur en het Java-eiland. We hebben een heel gemêleerd publiek en we zien dat onze klanten vanuit de wijde omgeving komen, dus ook bijvoorbeeld uit Diemen of Zaandam.”

Van Keulen Interieurbouw: flexibel en betrouwbaar

“We werken al zo’n dertig jaar met Van Keulen Interieurbouw, dus die keuze was gemakkelijk. Op het gebied van winkelinrichting zijn ze wat mij betreft nummer één. Ze zijn uitermate flexibel en betrouwbaar en kruipen echt in de huid van hun klant. En ze zijn al lang geleden overgestapt op maatwerk. Retail is een vakgebied dat constant verandert. Het mooie van Van Keulen Interieurbouw is dat ze nou juist dát leuk vinden. Ze denken actief met je mee over de invulling van nieuwe winkelconcepten. De oude machinefabriek stelde ze wel voor uitdagingen. Het dak is bijvoorbeeld elf meter hoog en te zwak om interieurelementen aan te hangen. Van Keulen heeft daarom slim gebruik gemaakt van de oude kraanbanen en daar nieuwe balken aan bevestigd. Dat betekende wel dat hun mensen met hoogwerkers op zes meter hoogte moesten werken. Ze vroegen: ‘Hoe werken we dat dan netjes af?’ Maar omdat wij het karakter van de oude motorenfabriek wilden handhaven, vonden wij het niet nodig om het netjes af te werken. Dan zie je wel even de wenkbrauwen omhoog gaan, maar uiteindelijk zijn ze misschien nog wel enthousiaster dan wij.”

Groot succes

“We zijn, net als onze klanten, heel tevreden over het eindresultaat. De combinatie van versmarkt en horeca slaat enorm aan. De keuze om snel even wat te eten in het Foodmarkt Café wordt vaak gemaakt. Onze bezoekers geven aan dat ze de winkelruimte erg prettig vinden. Kortom, de Foodmarkt in Amsterdam Noord is een groot succes, mede dankzij Van Keulen Interieurbouw.” hallo.jumbo.com/foodmarkt

Heeft u ook een uitdagend project? Neem dan contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.