Jumbo Leussink bloemenJumbo Leussink bloemen

Jumbo Leussink

Branche Supermarkten
Plaats Goor
Klant Jumbo Leussink

Leussink Retail Groep is een inmiddels vierde generatie familiebedrijf met negen Jumbo Supermarkten in Twente en de Achterhoek, een aantal Etos en Gall & Gall filialen en een aantal horecabedrijven. Toen Tijn Leussink en zijn broer het bedrijf in 2010 overnamen van hun vader, was Van Keulen Interieurbouw al vaste leverancier en daar hebben de beide broers nog geen moment spijt van gehad. Een mooi project is de in maart 2021 in Goor opgeleverde meest duurzame Jumbo van de Benelux.

Leussink maakt statement in Goor met meest duurzame retailpand in Benelux

Tijn: “Goor heeft geen beste naam qua milieu, wegens het Eternit-verhaal. De gemeente Twenterand doet er alles aan om van het slechtste jongetje van de klas, het beste te worden. Toen wij dus een stuk gemeentegrond achter ons bestaande pand kochten, om de sterk verouderde Jumbo op eigen terrein door een groot nieuw pand te kunnen vervangen met daarin een Jumbo, een Etos en een Gall & Gall, wilde de gemeente dat wij ons zouden onderscheiden op duurzaamheid. Daar zijn we wonderwel in geslaagd.”

Denk bij duurzaamheid naast een gasloos pand, energiebesparing, minimaal waterverbruik en gecertificeerde herbruikbare materialen bijvoorbeeld ook aan een compleet groen dak dat belangrijk bijdraagt aan waterberging en biodiversiteit in de gebouwde omgeving. Hoewel de meest ingrijpende maatregelen natuurlijk in het gebouw zelf zitten is de milieuvriendelijke manier van werken en materiaalgebruik van de interieurbouwer ook een factor die aantikt.

Herbruikbaar materiaal

Ook in het interieur van de Jumbo in Goor is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van herbruikbaar materiaal. Hergebruik is sowieso een belangrijk item in de samenwerking tussen Leussink en Van Keulen Interieurbouw. Leussink kent namelijk ook een afdeling Event Super, die zorgt voor pop-up stores op festivals en evenementen. Daarvoor worden gebruikte kassa units en stellingen uit supermarkten door Van Keulen Interieurbouw aangepast, op wieltjes geplaatst en krijgen zo een tweede en volgend leven overal in Europa.

“Doordat alle productie in eigen huis gebeurt, is Van Keulen Interieurbouw veel flexibeler dan wie dan ook"

Tijn Leussink

Flexibel maatwerk binnen de planning

Gevraagd naar de voordelen van Van Keulen Interieurbouw is Leussink heel duidelijk. “Doordat alle productie in eigen huis gebeurt, is Van Keulen Interieurbouw veel flexibeler dan wie dan ook. Op een tienjaartraject van idee tot oplevering van het pand in Goor komen de montageploegen van Van Keulen pas de laatste drie tot vier weken in actie. En dan gaan bepaalde dingen altijd wel anders dan gepland.

We hebben namelijk geen standaard Jumbo-vestiging, maar hebben voor bepaalde afdelingen eigen afwijkende wensen en ideeën, een uitgebreide bierhoek bijvoorbeeld. Dan maakt Van Keulen dat maatwerk waar, zelfs als we tijdens het bouwproces nog weer gaan afwijken van de tekeningen. Dat kun je niet overal voor elkaar krijgen. En we weten waar we het over hebben want met verschillende winkelformules hebben we ervaring met uiteenlopende interieurbouwers. Met Van Keulen Interieurbouw zitten we nooit tegenover elkaar aan tafel, maar met elkaar, op alle niveaus.”

Heeft u ook een uitdagend project? Neem dan contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.