Kentucky Fried Chicken Sittard-Geleen

Branche Hospitality & Leisure
Plaats Sittard-Geleen
Klant Kentucky Fried Chicken

Restaurantketen KFC opende begin september in Sittard-Geleen de deuren van haar 47sterestaurant in Nederland. Het opvallende gebouw heeft een drive-thru en biedt plaats aan 140 gasten. Het bekende logo met de glimlachende Colonel Sanders, de iconische oprichter van KFC, siert de pui.

Van Keulen Interieurbouw realiseerde de inrichting van het KFC-restaurant in Sittard-Geleen. Alle KFC-restaurants worden ingericht volgens een gestandaardiseerde formule, die uiteraard ook ruimte biedt voor variabele elementen.

“De samenwerking verliep heel vlot en soepel. Er zijn aan het eind van zo’n project altijd wel een paar losse eindjes, maar die worden uiteindelijk netjes opgelost.“

Bert-Jan Kuijn, Construction Manager bij KFC

Een zone voor iedereen

Bert-Jan Kuijn, Construction Manager bij KFC : ‘Het restaurant in Sittard heeft vier zones, die elk hun eigen uitstraling hebben. Onze kip komt vers binnen en wordt door onze koks vers bereid. De Handmade Zone legt de nadruk op de handmatige bereiding van de maaltijden bij KFC. Deze zone heeft een rustige sfeer. Dat geldt ook voor de Colonel Sanders Zone. Hier krijgen de restaurantbezoekers een beeld van de rijke historie van KFC, dat al bestaat sinds 1939. Er is bijvoorbeeld een kopie van het oorspronkelijke recept te zien.

De Bucket Zone is meer gericht op jong volwassenen en mensen met de Bucket Attitude. Hier kunnen zij samen genieten, bijvoorbeeld voor of na de film in de bioscoop die hiernaast ligt. De sfeer van deze zone is wat jonger en hipper.

En dan is er nog de Kitchen Zone, waarvoor Van Keulen Interieurbouw onder andere de sta-tafels heeft gemaakt. In deze zone is zichtbaar dat alles ter plekke wordt bereid.’

Van Keulen Interieurbouw brengt het tot leven

Van Keulen Interieurbouw heeft de inrichting in twee weken gerealiseerd. Bert-Jan Kuijn is erg tevreden over hun inbreng. In zijn ogen heeft Van Keulen Interieurbouw de zones echt tot leven gebracht.

Kuijn: ‘De samenwerking verliep heel vlot en soepel. Er zijn aan het eind van zo’n project altijd wel een paar losse eindjes, maar die worden uiteindelijk netjes opgelost.

Van Keulen Interieurbouw heeft trouwens ook het aangeleverde grafisch ontwerp voor de zones opgemaakt en toegepast. De zones worden afgebakend met grote afbeeldingen op de wanden. Je wilt dan natuurlijk niet dat er een deur midden in een grote afbeelding terechtkomt. Of dat er een spotje in het gezicht van Colonel Sanders is gemonteerd. Van Keulen Interieurbouw heeft ervoor gezorgd dat de afbeeldingen op de juiste manier zijn geplaatst.’

Heeft u ook een uitdagend project? Neem dan contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.