Milieuvriendelijk en Duurzaam

Duurzaamheid krijgt terecht meer en meer aandacht in de samenleving. Verantwoorde omgang met grondstoffen en energie is niet alleen een financiële, maar ook een morele noodzaak. Het is de verantwoordelijkheid van onze generatie om te zorgen voor een leefbaar milieu voor onze kinderen. Dit besef is beslist niet nieuw binnen ons bedrijf. Al in het vorige millennium is Van Keulen Interieurbouw gestart met maatregelen die positief bijdragen aan het milieu.

Scheiden aan de bron

Alle afval wordt in ons bedrijf aan de basis gescheiden. In elke afdeling staan afvalbakken voor papier, plastic, hout, metaal en restafval. De bakken worden leeggestort in onze inpandige containeropslag. Volle perscontainers met papier en plastic worden geruild en de inhoud wordt gerecycled. De metalen ondergaan nog een tweede sortering, waarbij er onderscheid wordt gemaakt in gecoate en ongecoate metalen. De verschillende metalen, zoals staal, roestvrij staal en aluminium, worden separaat voor recycling aangeboden.

Afvalhout is brandstof

Het afvalhout dat het kenmerk schoon mag dragen wordt vanuit de productie via de shredder afgevoerd naar een silo. Met dit afvalhout worden twee motverbrandingsinstallaties, drie gebouwen (ruim 30.000m²) en twee ontvettingsbaden van de poedercoat-installaties verwarmd.

Reinigen, koelen en spoelen met regenwater

Bij de nieuwbouw van het logistiek centrum in 2001 is een kelder gebouwd met een inhoud van 1.000 m3. Hierin wordt het regenwater van het enorme dak (10.000 m2) opgevangen waardoor de twee eerder genoemde ontvettingsinstallaties niet meer op leidingwater hoeven te draaien. Dit water wordt ook gebruikt voor het spoelen van de toiletten in het hoofdgebouw.

Heeft u ook een uitdagend project? Neem dan contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.