Kees Smit Tuinmeubelen

Branche Retail
Plaats Venlo
Klant Kees Smit Tuinmeubelen

Kees Smit Tuinmeubelen opende in januari 2023 de derde vestiging. Na Almelo, de bakermat van het bedrijf en de centrale A1 locatie in Amersfoort is Venlo de derde vestiging, van waaruit klanten in het zuiden van Nederland en delen van Duitsland en België worden bediend. Twee jaar na de aankoop van een voormalig tuincentrum is het pand niet alleen ingrijpend verbouwd maar ook van een derde verdieping voorzien. Van Keulen Interieurbouw heeft in nauwe samenwerking met de specialisten van Kees Smit vrijwel de complete inrichting gerealiseerd.

Van Keulen Interieurbouw zet voor Kees Smit Tuinmeubelen nieuwe huisstijl neer in Venlo

Retailmanager Niels Wildenborg kijkt tevreden terug op de samenwerking: “We verkopen naast offline ook veel tuinmeubelen online maar hechten wel degelijk veel waarde aan grote fysieke winkels waar al onze producten te zien zijn. Met name Duitse klanten rijden soms wel drie uur, niet alleen om bij ons tuinmeubelen te kopen maar ze maken er een dagje uit van. Dat vraagt dus om een stevige horeca-afdeling en veel aandacht voor sfeer in onze winkel. Een belangrijk voordeel van Van Keulen Interieurbouw is dat ze dat allemaal voor ons konden verzorgen. Niet alleen het vernieuwde concept van onze kussenkasten en de entreebalie, maar ook de complete inrichting van de horeca en de bedrijfskantine was bij Van Keulen Interieurbouw in vertrouwde handen.”

“Ondanks de snel naderende opleveringsdatum en wijzigingen op het laatste moment is er heel veel mogelijk gebleken.”

Retailmanager Niels Wildenborg

Inspiratietoren verbindt de verdiepingen

Tegen de lift aan is een open toren gerealiseerd die  gevuld is met tuinmeubelinspiratie en zorgt voor een doorkijk naar de tweede en derde verdieping. Klanten worden door adviseurs bij de fraaie informatiebalie welkom geheten en eventueel direct doorverwezen naar de verdieping waar de productgroepen staan waarnaar ze op zoek zijn. Niels: “De enorme winkelruimte van zo’n 8000 m2 kan voor klanten die gericht zoeken zo ook klein en overzichtelijk worden gemaakt. Dat hebben we samen met de bouwkundig aannemer en Van Keulen als interieurbouwer goed uitgekiend. Terwijl je natuurlijk ook gewoon lekker kunt ronddwalen van de ene verdieping naar de andere.”

Samen met de store- en conceptdesigners van Kees Smit heeft Van Keulen gezorgd voor een moderne trendy uitstraling met veel groen, lichte kleuren en houtlook waarbij de producten door de toegepaste sfeerverlichting uitstekend tot hun recht komen. Deze elementen gaat het bedrijf ook in de vestigingen in Amersfoort en Almelo toepassen.

Aandacht voor detail, ook als het hectisch wordt

“We kennen Van Keulen al heel lang en de samenwerking was ook in Venlo als vanouds,” vertelt Niels “en dat is prettig als de druk toeneemt. Het was een groot project waarbij verschillende aspecten zoals winkelindeling, vergunningstrajecten en interieurontwerp ervoor zorgden dat het soms spannend was om de planning te halen. Ondanks de snel naderende opleveringsdatum en wijzigingen op het laatste moment is er heel veel mogelijk gebleken. En als Joop en Bert van Keulen tijdens de opening nog een kritische ronde maken en zelf wat laatste nazorgpunten constateren, maakt Van Keulen dit ook nog even in orde. Alles voor een prettige samenwerking en een perfect resultaat.”

Heeft u ook een uitdagend project? Neem dan contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.