Jansen-Noy Sevenum

Branche Retail
Plaats Sevenum
Klant Jansen-Noy Sevenum

‘Kleren kun je overal kopen. Het zijn de mensen die het verschil maken.’ Ziedaar in een notendop de filosofie van modewinkel Jansen-Noy in Sevenum, onder de rook van Venlo.

We spreken met Berend Brouwer, die samen met echtgenote Fieke Jansen de vierde generatie vormt aan de leiding van dit succesvolle familiebedrijf. Jansen-Noy, een zogenaamde weidewinkel, is opgericht in 1933 en wereldberoemd in deze regio. Onlangs werd de winkel heropend, na een verbouwing en herinrichting die in totaal bijna anderhalf jaar duurden.

“Het gevoel was gewoon goed. Als je dan ziet dat de zakelijke kant ook klopt, is het geen moeilijke keuze.“

Berend Brouwer, Jansen-Noy

‘Mensen moeten graag bij je komen. We zitten niet in de grote stad, waar je de deuren opengooit en de klanten lopen binnen. De meesten van onze klanten moeten een half uur rijden om hier te komen. Dan moet je natuurlijk wel zorgen dat ze ook even willen blijven.’ Bij de verbouwing is de winkel dan ook flink vergroot en gemoderniseerd. Midden in de zaak staat De Kas, een ruimte voor exposities, modeshows en presentaties. Kinderen kunnen zich vermaken in de Kids Place, waar ze een speelplek, een boomhut en een Playstation Zone vinden. In het grand café Juffrouw Jansen kunnen klanten even bijkomen met een hapje en een drankje. Jansen-Noy biedt in de vernieuwde winkel zelfs personal shoppers en een vermaakservice.

Van Keulen Interieurbouw mocht de herinrichting van Jansen-Noy verzorgen.

Die keuze was snel gemaakt, volgens Brouwer. ‘We hebben met verschillende collega’s gesproken en Van Keulen Interieurbouw had hele goede referenties. Het is een Nederlands familiebedrijf, net als wij. Als we met ze praten, dan zit er vaak iemand van de familie aan tafel. Het gevoel was gewoon goed. Als je dan ziet dat de zakelijke kant ook klopt, is het geen moeilijke keuze.’

En werd het goede gevoel ook waargemaakt?

‘Zeker! Ze hielden de vaart er goed in, waardoor we de planning konden halen. Ze fabriceren heel veel interieuronderdelen zelf, wat ook erg prettig is. We hadden soms wel eens discussies over details, maar uiteindelijk was alles bespreekbaar en kwamen we er steeds weer uit. Ze zijn ook echt heel betrokken bij het vak winkelinrichting. Ik zou Van Keulen Interieurbouw zeker aanraden bij collega’s.’

Heeft u ook een uitdagend project? Neem dan contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.