X2O Badkamers

Branche Retail
Plaats Oudenaarde
Klant X2O Badkamers

X2O Badkamers levert complete badkamers of losse badkamermeubels en sanitair aan zowel particulieren als aannemers en installateurs. “We verkopen geen technische onderdelen en tegels, maar verder alles wat je in de badkamer tegenkomt en waarvan je wilt dat het er mooi uitziet en comfortabel werkt.” Sinds de start in 2005 is X2O gegroeid tot in totaal 50 vestigingen in voornamelijk België en Nederland, maar ook in Duitsland is het bedrijf inmiddels actief.

X2O groeit en ontwikkelt door met Van Keulen Interieurbouw

Toen in 2012 vanuit marketingoverwegingen een vernieuwd presentatieconcept werd gelanceerd, werd via een begeleidingsbureau een interieurbouwer geselecteerd die de flexibiliteit had om dat concept waar te maken. Het ging toen om meer kleur in de achtergrond en een opener presentatie met nieuwe rekken. Van Keulen Interieurbouw won die selectie en is niet meer weggeweest. Niet alleen de gestage groei tot 2020, maar ook de snellere ontwikkelingen daarna zijn met en voor X2O keer op keer waargemaakt in uiteenlopende showrooms.

Flexibel

Facilitymanager Bart Heytens is zeer te spreken over de langjarige samenwerking. “Zowel bij nieuwe vestigingen als bij verhuizingen en uitbreidingen tot soms wel 2.500 vierkante meter heeft Van Keulen zich steeds een snelle, flexibele partner getoond die meedenkt en duidelijk zegt wat wel en niet kan. Het meeste kan overigens wel. Soms gebeurt het dat we nog een week voor de oplevering forse aanpassingen aan het concept doorvoeren en die maakt Ronald van Keulen met zijn mensen waar. Ook al is hun productieafdeling voor een belangrijk deel geautomatiseerd.”

“Van Keulen heeft zich steeds een snelle, flexibele partner getoond"

Bart Heytens, Facilitymanager X2O Badkamers

Betrouwbaar

Betrouwbaarheid is een ander kernwoord dat X2O in de relatie met Van Keulen waardeert. Heytens: “Direct ja of nee zeggen doet Van Keulen nooit. Eerst wordt overlegd of iets echt kan en dan, soms nog dezelfde dag, horen we dat. En wat men zegt, dat doet men ook. Beloften worden altijd waargemaakt. Door de hele keten van het bedrijf heen. Op basis van onze eerste ideeën en schetsen gaat Van Keulen aan de slag om tekeningen, plannen en budgetten te maken. Daarbij voeren we vaak gezonde discussies met die ‘duidelijke en directe Hollanders’ om een werkbaar concept te krijgen.”

Het beste resultaat

X2O hecht net als Van Keulen aan een lange termijn relatie. Kiezen voor alleen maar goedkoop blijkt in de praktijk veelal duurkoop, vindt men bij X2O. “Bij ons nieuwste presentatieconcept 3.0, dat eind september 2023 in Vlaanderen werd opgeleverd, is weer eens gebleken dat we er altijd uitkomen. Het is misschien een cliché, maar we denken met elkaar nooit in problemen, maar in oplossingen. En dat betekent dat ze bij Van Keulen ook op eigen initiatief overleggen met de andere bouwpartners om tot het beste resultaat te komen. Niet buiten ons om uiteraard, maar ze wachten niet af en gaan proactief voor het beste resultaat, ook als dat betekent dat er nog een paar keer extra naar Vlaanderen moet worden gereden. En ook dan hoeven we ons om de planning en de financiële afwikkeling geen zorgen te maken. Dat is prettige zekerheid.”

Heeft u ook een uitdagend project? Neem dan contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.