Technische Unie

Branche Retail
Plaats Zwolle
Klant Technische Unie

Vrijwel elke installateur en elk bouwbedrijf in Nederland kent Technische Unie. Deze technische groothandel is marktleider in Nederland. Overal in het land heeft het vestigingen waar zakelijke klanten alle installatiematerialen vinden. Van elektrotechniek en licht tot gereedschap, sanitair, verwarming en klimaattechniek. Het assortiment beslaat ruim 280.000 artikelen van meer dan 700 leveranciers.

Groter dan voorheen

Technische Unie levert aan bedrijven in de installatiebranche, bouw, industrie, overheid en detailhandel. Klanten uit heel Noord-Nederland kunnen hiervoor sinds kort terecht in een logistiek centrum in Zwolle. “We hebben een gloednieuwe Zwolse vestiging geopend, inclusief regiokantoor en servicecentrum”, vertelt Raoul Jaggoe, Manager Formulebeheer bij Technische Unie.

“We gebruiken al jaren stellingmateriaal van Van Keulen Interieurbouw. Het is een flexibele leverancier met wie we een prima relatie hebben.“

Raoul Jaggoe, Manager Formulebeheer bij Technische Unie

“Dit servicecentrum is aanzienlijk groter dan gebruikelijk en beslaat 1700 m2. We hebben ons assortiment namelijk uitgebreid om onze klanten tegemoet te komen. Stel, je bent cv-installateur en moet een muur openbreken om een leiding te plaatsen. Dan heb je ook spullen nodig om die muur weer te dichten. Op onze oude locatie zaten we tussen bedrijven die zo’n aanvullend assortiment verkochten, zoals bouwmaterialenhandels, waar onze klanten al het overige materiaal voor hun klus konden vinden. Maar op onze nieuwe locatie ontbreken die ‘concullega’s’ en daardoor zouden onze klanten onnodig moeten rondrijden. Daarom hebben we zulke materialen in ons eigen assortiment opgenomen.”

Ruimte, merk en huisstijl

Een breder assortiment vergt natuurlijk meer ruimte. Het bedrijf benaderde Van Keulen Interieurbouw om de inventaris en het meubilair te ontwikkelen. Een bijna vanzelfsprekende keuze, aldus Jaggoe. “We gebruiken al jaren stellingmateriaal van Van Keulen Interieurbouw. Het is een flexibele leverancier met wie we een prima relatie hebben.” Jaggoe is vooral te spreken over de adviezen die hij kreeg. “Ons was niet helemaal duidelijk wat voor stellingen we nodig hadden. Het nieuwe pand is een stuk hoger en we wilden ook onze merkuitstraling en huisstijl laten terugkomen in het interieurontwerp. Dat was een flinke kopzorg voor me. Maar Van Keulen Interieurbouw toonde ons diverse oplossingen, waarvan we één als test bij hen lieten opbouwen. Met die proefopstelling stelden ze me gerust. Daar was ik erg blij om. Het bedrijf heeft simpelweg erg goed meegedacht.”

Heeft u ook een uitdagend project? Neem dan contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.